BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Vad får jag för ränta?

Vad får jag för ränta?

Går du runt och funderar på om du ska ta ett lån och vill veta ungefär vad du kan få för ränta innan du gör en ansökan? Eller har du redan ett medlemslån eller privatlån sen tidigare och undrar om du bör se över det? Vi på Direkto har skapat en guide där du kan få ett estimat på vilken ränta du kan få. Här kan det finnas tiotusentals kronor att spara om det är så att du har lånen – eller tar lån – av fel långivare.

Spara tiotusentals kronor

Har man till exempel ett lån på 200 000 kr med en nominell ränta på 5,9% över tio års tid och lyckas få ner den med två procentenheter till 3,9% sparar man cirka 22 000 kronor.

Nedan har vi skapat en enkel tabell baserad på din inkomst och ålder där du kan jämföra vilken ränta du borde ha om du redan har ett lån eller vad du borde få för ränta om du funderar på att ta ett.

Tabellen är baserad på lån mellan 100 000 – 500 000 kr. Den tar inte hänsyn till avvikande faktorer som betalningsanmärkningar utan utgår från genomsnittskunden med fast anställning och bra kreditvärdighet. I praktiken kanske du därför kan få en lägre eller högre ränta än de angivna. Tabellen är endast till för att ge en fingervisning om vart räntorna på lån utan säkerhet ligger idag baserat på inkomst och ålder som i kombination med kreditvärdigheten är två väldigt avgörande faktorer i bankernas beslutsunderlag.

Ta med en medsökande för bättre ränta

Exempel på andra viktiga faktorer som kan bidra till att man får lägre räntor är om man har med sin make/maka/sambo som medsökande eller om man bor i bostadsrätt eller villa.

Faktorer som ofta är till ens nackdel är betalningsanmärkningar, om man har gjort många kreditupplysningar senaste tolv månaderna eller om man har många smålån och krediter såsom köp av möbler, resor och elektronik på avbetalning eller nyttjade eller till och med outnyttjade kontokrediter och kreditkort.

About Us

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se