BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad

En betalningsfri månad är precis som det låter, en månad då du som låntagare skjuter upp din betalning en månad. Det är inte alla banker och långivare som erbjuder det per automatik men det går i det flesta fall att förhandla till sig. 


När du har en betalningsfri månad så betyder det att även ränta, amortering och andra avgifter skjuts upp. Idag erbjuder många banker denna möjlighet när det kommer till lån och kreditkort.

Kan alla få en betalningsfri månad?

För att få en betalningsfri månad finns det en del riktlinjer och regler. Som kredittagare behöver personen ha skött sina tidigare betalningar. För att en långivare ska kunna avgöra detta krävs det att personen betalat av lånet x antal månader för att bevisa sin goda betalningsförmåga. Detta medför att det heller inte går att välja att ta ut sin betalningsfria månad den första månaden. Dock finns det banker som erbjuder amorteringsfria lån i 12 månader; t.ex. Konsumentkredit och Nordnet (när du ansöker om lån genom Direkto låneförmedling så kollar vi bland annat av dessa två banker också om du uppfyller kraven).

Ett annat vanligt förekommande villkor är att du inte får ta två på varandra följande månader. Hos vissa banker erbjuder de upp till 3 betalningsfria månader under ett år. Men kravet är då att de fördelas ut under året.

Vad blir min kostnad för en betalningsfri månad?

Trots att du inte behöver betala någon ränta, amortering eller andra avgifter under månaden så tillkommer det ränta på ditt lån. En betalningsfri månad innebär också att din betalningsplan förlängs.

 

bankränta

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se