BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Bilförsäkring

Bilförsäkring

Äger du en bil behöver du enligt lag ha en försäkring för bilen, en så kallad bilförsäkring.

För bilar finns det idag olika försäkringar:

  • Trafikförsäkring
  • Halvförsäkring
  • Helförsäkring

Bilförsäkring

Som bilägare är det lag på att du ska ha en viss sorts bilförsäkring. Det är det som trafikförsäkring och innebär att försäkringen skyddar tredje part. Den täcker skador som kan orsaka personen eller dess egendom när trafikolyckan inträffar. Anledningen till att det är lag på denna försäkring är för att tredje parts skador ska kunna täckas oavsett vem som orsakar olyckan.

En annan typ av bilförsäkring är halvförsäkring. Där ingår trafikförsäkringen men även skydd för olyckor kopplat till glas, brand, stöld, maskin och räddningssituationer. Vad som skiljer halvförsäkring mot helförsäkring är att helförsäkring täcker ytterligare några saker.

Sker det en krock så täcker helförsäkring även vagnskador som orsakats på din egen bil i olyckan. Skulle det vara skadegörelse på ditt fordon eller att du krockar med vilt när du är ute och kör täcker bilförsäkringen även dessa olyckor.

När du ska välja bilförsäkring är det alltså trafikförsäkringen som är obligatorisk, utöver den väljer du som bilägare själv vilken du vill ha. När du ska jämföra försäkringar kan det vara bra att se till självrisken, priset och vad som ingår i den försäkringen hos de olika företagen som du är intresserad av.

bankränta

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se