BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Jämför privatlån upp till
600.000 kr

   Kostnadsfri tjänst
   Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
   Ej bindande & endast en UC

  Kostnadsfri tjänst
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Ej bindande & endast en UC

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Santander

Varför jämföra banker innan jag tar ett privatlån?

Spannet för räntor på privatlån är bred. Många som testar vår förmedlingstjänst för privatlån blir förvånade när de ser hur vitt olika räntor de kan bli erbjudna av olika banker. Att ta ett privatlån på säg 300 000 kr med 8% ränta över 12 år medför onödiga räntekostnader på ca 63 000 kr om du hade kunnat få en ränta på 5% istället av en annan bank. Det är mycket pengar som nog de flesta hade föredragit att behålla än att betala in till banken.

Därför är det viktigt att du jämför flera olika banker innan du tar ett privatlån. Många som tar ett privatlån via sin privata bank konkurrensutsätter inte banken. Kanske för att man inte vet om att det finns riktigt bra alternativ när det kommer till privatlån. Kanske för att man tror att det är krångligt och tidskrävande.

Med Direktos låneförmedlingstjänst av privatlån går det både snabbt och smidigt att jämföra bankernas låneerbjudanden. Med en ansökan online eller över telefon jämför du samtidigt några av Sveriges ledande banker av privatlån. Vi tar bara en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker så det blir en minimal påverkan på din kreditvärdighet. Sedan återstår det bara att välja det bästa alternativet. Tjänsten är helt kostnadsfri.

Läs gärna mer om låneförmedlare på vår startsida och varför du inte ska jämföra bankerna på egen hand.

"Kolla gärna med din bank vad du får för ränta, men gör även en ansökan hos oss. Välj sen det bästa alternativet. Det kostar ingenting. Det tar bara några minuter - och du kan spara tusentals kronor."

Alexander Hägerö, Försäljningschef

Alexander Hägerö

Vanliga frågor om privatlån:

De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Genomsnittlig effektiv marknadsränta på privatlån ligger nominellt på ca 4,5%. Lägsta officiella räntan bland långivarna är 2,95%. Direkto förmedlar lån mellan 2,95% - 19,90%.

Vi rekommenderar dock att det är den effektiva räntan man ska räkna på när man ska ta ett lån. Den nominella räntan kan nämligen vara lurig på så sätt att den inte tar hänsyn till andra avgifter för lånet som exempelvis uppläggningsavgift och aviavgifter. Men dessa avgifter är inkluderade i den effektiva räntan. För att ta reda på den verkligen månadskostnaden för privatlånet rekommenderar vi därför att man ska räkna på den effektiva räntan.
Privatlån som också kallas blancolån eller konsumtionslån är lån utan säkerhet. De betyder alltså alla samma sak. Även köp med kreditkort eller på avbetalning via butiker och på nätet är lån utan säkerhet. Medlemslån är ett annat exempel på privatlån.

Gemensamt för alla dessa benämningar är att det inte finns en underliggande säkerhet för lånet och du kan spendera lånet på mer eller mindre det du själv vill.

Henrik Andersson

Henrik Andersson,
Senior Lånerådgivare

  Kontakt:

  Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Vardagar 08:00-18:00

  info@direkto.se

  Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

  Map