BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Aasa kredit

AAsa kredit grundades 2010 och deras verksamhet inkluderar idag Polen, Sverige och Finland. AAsa är en långivare som sköter verksamheten digitalt i Sverige. För att kunna få ett lån beviljat hos AAsa får du inte ha någon betalningsanmärkning och enligt AAsas regelmotor tillräckligt bra ekonomi. AAsa kredit står under koncernen Supernova som är baserat i Luxemburg. Svenska finansinspektion har gett AAsa kredittillstånd att låna ut pengar på svenska finansmarknaden.


AASA kredit – privatlån

AAsa kredit erbjuder blancolån dvs du kan bli beviljad lån utan någon säkerhet. Du väljer själv vad du ska använda pengarna till. En av fördelarna med AAsas kredit är att du kan höja belopp (tusen kronor åt gången) och därmed lyfta ut mer pengar. Vanligtvis är kravet att ansöka om lånehöjning på åtminstone 10 000 men hos AAsa kan du alltså ansöka om att höja lånet från 1 000 kronor och uppåt. För att få ansöka om att höja lån måste det tidigare lånet vara avbetalat med minst 50 % av det ursprungliga beloppet. När du ansöker om lån hos AAsa kredit går processen fort och din ansökan handläggs automatiskt direkt. Du kan få lånet utbetalt redan nästa dag. En kreditupplysning görs innan lånekontrakt tecknas och om kreditupplysning ser bra ut krävs ofta ingen mer dokumentation. Återbetalningstid är från 1 år och upp till 3 år.

Som låntagare behöver du ha en permanent adress i Sverige.  Du behöver vara över 20 år gammal och ha en regelbunden inkomst. Du får heller inte ha någon betalningsanmärkning från UC.

Räntan är fast och densamma för alla låntagare. Den nominella räntan ligger på 29,9%.  Vid beviljande av lån tillkommer en uppläggningsavgift på 490 kronor samt en månatlig avgift på 20 kronor.

AAsa har även en app där du kan se total skuld, nästa månadsbetalning osv. På appen får du snabbt bra överblick över ditt lån.

Direkto varning om kreditlån

Även om en kredit kan tillsynes verka enkel att hantera så är det många privatpersoner som använder dessa lån felaktigt. Vi förstår att det ibland inte är lätt att spara pengar, men när man använder en kredit så utgår en hög ränta (i det här fallet 29,9%) som motverkar syftet med att förbättra sin ekonomi. Det är bättre att bita i det sura äpplet ibland, konsumera mycket mindre i några få månader, spara ihop lite pengar så att man slipper använda dessa dyra krediter. Det kan annars snabbt bli en dålig vana – en dyr och dålig vana.

Ofta är krediter och kreditkortsskulder som man har ansamlat en dyr historia. Utspridda lån och krediter är dessutom negativt för din kreditvärdighet ur bankernas perspektiv. Slutligen är det irriterande minst sagt att få hem en rad olika fakturor varje månad. Därför bör du se över möjligheten att samla dina lån – även om du behöver låna mer i samband med det. T.ex. så behöver du kanske 10 000 kr och har sedan tidigare 30 000 i två/tre olika krediter/lån. Sök då 40 000 kr och samla 30 000 kr. Det kan du göra här:

Samla lån och krediter – klicka här

Aasa omdöme

AAsa som många andra mindre aktörer erbjuder “nödlösningar” i vår mening och man ska därför vara mycket försiktig när man öppnar en kontokredit hos AAsa och andra liknande bolag.

Vi rekommenderar stark att du ansöker om lån genom en låneförmedlare som Direkto (startsida www.direkto.se) och räknar på hur mycket pengar du behöver framöver så att du inte ansöker om lån snart igen. Sök hellre ett lån som du använder för att lösa alla andra lån och krediter och som ger dig utrymme för det du behöver pengar till. T.ex.: du har idag 50 000 kr i befintliga lån/krediter (t.ex. hos Aasa) och behöver 10 000 kr för en oförutsedd kostnad som du inte har besparingar för. Dessutom vet du att du behöver 2 000 kr nästa månad för en utgift som du måste ta. Ansök då om 62 000 kr och se om du kan samla allt och få de pengar du behöver över. 

Fler omdömen

Till startsidan

Samla lån