BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Jämför renoveringslån
upp till 600.000 kr

   Jämför banker kostnadsfritt
   Utmana din bank - få lägre ränta
   Ränta mellan 2,95%-19,90%

  Jämför banker kostnadsfritt
  Utmana din bank - få lägre ränta
  Ränta mellan 2,95%-19,90%

Låna till renovering?

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Santander

Jämför banker kostnadsfritt
Utmana din bank - få lägre ränta
Ränta mellan 2,95%-19,90%

Renoveringslån utan att blanda in bolånet?

Renoveringslån

Om du vill ta ett renoveringslån utan att blanda in bolånet är privatlån ett bra alternativ. Det är ett lån utan säkerhet där de flesta långivare erbjuder individuell räntesättning baserat på din personliga ekonomiska situation och kreditvärdighet.

Då det inte finns någon underliggande säkerhet för ett privatlån är man mer eller mindre fri att använda lånet till det man själv vill. En stor andel av de ca 2 miljoner svenskar som idag har tagit ett privatlån har gjort det i syfte att finansiera sådant som är knutet till boendet såsom renoveringar, hemmafix, möbler och vitvaror.

Direkto och Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är majoritetsägare av Direkto sedan början av år 2020. Genom affären får bokunder till Svensk Fastighetsförmedling enklare tillgång till de bästa privatlånen till kök- och badrumsrenoveringar, klimateffektiva renoveringar och andra investeringar som är vanliga i samband med bostadsköp.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Renoveringslån genom Direkto

Räntorna på renoveringslån - eller privatlån som ett renoveringslån egentligen är - har kommit ner kraftigt sista åren och de lån som Direkto förmedlar ligger mellan 2,95%-19,90%, som är det lägsta spannet bland låneföremdlare i Sverige. Majoriteten av våra kunder får i regel en ränta mellan 3,0% till 10,4%.

Vilken ränta just du får bestämmer inte vi utan det gör de långivare som vi samarbetar med. Vår ambition som låneförmedlare är förstås att du ska få en så låg ränta som möjligt därav som vi matchar din låneansökan med många olika långivare för att ta reda på vilken som erbjuder dig den lägsta räntan. Vi presenterar alla alternativ - du bestämmer själv vilket du vill gå vidare med.

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som låntagare och utan dolda avgifter. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med. Det ligger därför i vårt intresse att du får en så låg ränta som möjligt som du blir nöjd med. Du är heller inte bunden till att gå vidare med några av de lånealternativ som du får genom oss.

Gör så här:

1. Fyll ansökningsformuläret längst upp på sidan.

2. Logga in på Mina sidor med BankID där du ser dina låneerbjudanden varteftersom de trillar in.

3. Välj det bästa alternativet. Lånet blir utbetalt i regel mellan 1-3 dagar.

Vanliga frågor:

De grundkrav som långivarna ställer skiljer sig från långivare till långivare. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad de långivare som vi samarbetar med har för krav. Många av våra långivare har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler långivare kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet långivare vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Ja, men en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr
Som låneförmedlare är det räntespannet det lägsta på marknaden (de flesta förmedlar upp till 29%). Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0%-10,4%.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Map